IT sektor prežíva obrovský boom. „Vidieť to aj na akciových indexoch, ako ťahajú internetové spoločnosti a giganty akciové trhy hore.“ Na druhej strane si profesor Ekonomickej univerzity v Bratislave Pavol Ochotnický myslí, že najväčšie straty, ktoré táto kríza zanechá, budú na ľudskom potenciáli.

 

„Dajú sa ťažko kvantifikovať, i keď cítime, kde budú. Určite to doľahne na vzdelanosť najmä tých skupín obyvateľstva, ktoré nemajú prístup na internetové zdroje, na výpočtovú techniku.“

Ekonómovia upozorňujú, že vzniknú markantné rozdiely medzi bohatými a chudobnými. Čína bude podľa Ochotnického jedinou veľmocou, ktorá vykáže za rok 2020 ekonomický rast.

„Rast slovenskej ekonomiky bude závisieť od kvality inovácií, transferu technológií a od schopnosti, ako sa Slovensko v tejto oblasti pohne ďalej. Pozitívne za posledné obdobie je, že prvkom ekonomickej aktivity v posledných mesiacoch je najmä priemysel v Európe,“ dodal.

Celý článok si môžete prečítať tu.

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.