14.12.2019 Noviny.sk

BRATISLAVA - Jedným z hlavných problémov úspešného rozvoja slovenskej ekonomiky je nedostatočná kooperácia a dôvera medzi politikmi, podnikmi, verejným sektorom, vysokoškolskými a výskumnými inštitúciami.

 

Vyplýva to z prezentácie výsledkov a odporúčaní projektu Konkurencieschopnosť, ekonomický rast a prežitie firiem, o ktorých agentúru SITA informovali zástupcovia z troch slovenských ekonomických univerzít – Ekonomickej univerzity v Bratislave (EUBA), Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici (UMB) a Prešovskej univerzity (PU). "Veľkú bariéru pre Slovensko vidím v komunikácii verejných inštitúcií (byrokratov) s podnikateľmi a s občanmi. Tam ako keby bol skôr konflikt a nie spolupráca," skonštatoval vedúci projektu Pavol Ochotnický (EUBA).

Viac tu

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.