Volebná komisia pre voľby do Akademického senátu Ekonomickej univerzity v Bratislave (ďalej len „AS EU v Bratislave“) za študentskú časť Národohospodárskej fakulty (ďalej len „za študentskú časť NHF“), týmto v súlade so Zásadami volieb AS EU v Bratislave, vyhlasuje voľby do AS EU v Bratislave za študentskú časť NHF a zverejňuje pravidlá, termín a spôsob uskutočnenia volieb.

 Voľby do AS EU v Bratislave za študentskú časť NHF sa vyhlasujú na dve miesta bez ohľadu na stupeň štúdia.

Návrh kandidátov môžu podávať všetci študenti akademickej obce Národohospodárskej fakulty, ktorí kandidáta nominujú do 18.04.2023 v čase do 12:00 formou zaslania emailu z oficiálnej univerzitnej adresy (s nastavením o doručení a s nastavením o prečítaní emailu) na emailovú adresu: a súčasne na emailovú adresu kandidáta.

Navrhovateľ v predmete emailu uvedie: Voľby do AS EU v Bratislave za študentskú časť NHF

Návrh kandidáta obsahuje:

  • meno a priezvisko navrhovaného kandidáta
  • stupeň štúdia, študijný program
  • oficiálnu univerzitnú emailovú adresu kandidáta
  • telefonický kontakt.

Navrhnutý kandidát zašle potvrdenie prijatia kandidatúry na emailovú adresu zo svojej oficiálnej univerzitnej adresy do 18.04.2023 do 15:00 hod. (s nastavením o doručení a s nastavením o prečítaní emailu) v znení:

„Súhlasím s kandidatúrou do AS EU v Bratislave a dávam týmto súhlas na spracúvanie a uchovávanie mojich osobných údajov podľa Zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení́ niektorých zákonov, pre potreby volebnej komisie pre voľby do AS EU v Bratislave za študentskú časť NHF. Súčasne súhlasím so zverejnením mojich údajov pre potreby volieb do AS EU v Bratislave za študentskú časť NHF.“

Zoznam kandidátov zverejní volebná komisia najneskôr 20.04.2023 na výveskách Akademického senátu NHF a webovom sídle nhf.euba.sk v zmysle Zásad volieb do AS EU v Bratislave.

Voľby do AS EU v Bratislave za študentskú časť NHF sa uskutočnia
prezenčnou formou
dňa 26.04.2023 v čase od 12:00 do 13:30, v miestnosti 1C02.

Členovia študentskej časti akademickej obce NHF volia zástupcu spomedzi všetkých navrhovaných kandidátov priamym a tajným hlasovaním. Voľba bude prebiehať prezenčne v miestnosti 1C02.

Hlasovací lístok pre voľby do AS EU v Bratislave za študentskú časť NHF bude obsahovať mená kandidátov v abecednom poradí bez ohľadu na stupeň štúdia. Hlasovať môžu len študenti akademickej obce NHF a budú môcť voliť maximálne dvoch kandidátov bez ohľadu na stupeň štúdia kandidáta.

Zvolení budú tí dvaja kandidáti, ktorí získajú najvyšší počet hlasov. V prípade rovnosti hlasov o zvolení rozhodne žreb. K prípadnému žrebovaniu v deň volieb vyzve dotknutých kandidátov volebná komisia prostredníctvom emailu najneskôr do 15:00.

Volebná kampaň kandidátov nesmie prebiehať na oficiálnych webových stránkach a sociálnych sieťach NHF ako aj Študentského parlamentu NHF. Volebná kampaň nesmie byť diskriminačná a nemôže akýmkoľvek spôsobom zvýhodňovať vybraných kandidátov. V deň konania volieb platí volebné moratórium na akúkoľvek formu volebnej kampane.

Členovia volebnej komisie s emailovými adresami:

Bc. Róbert Palša -

Tomáš Varga –

Tereza Schreiberová -

Náhradník:

Jozef Barniak -

Róbert Palša
predseda volebnej komisie

Bratislava, 29.03.2023

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.