Keďže sa prešlo na online výučbu voľby sa neuskutočnia a presúvajú sa na termín, kedy bude možná prezenčná výučba a možný vstup všetkých študentov na univerzitu. Oďalšom priebehu vás budeme včas informovať.

Volebná komisia pre doplňujúce voľby do študentskej časti Akademického senátu Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity (AS NHF EU) v Bratislave týmto v súlade so zákonom č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov a Zásadami volieb NHF EU v Bratislave do AS NHF EU v Bratislave za zamestnaneckú a študentskú časť (ďalej Zásady volieb) vyhlasuje doplňujúce voľby do študentskej časti AS NHF EU v Bratislave a zverejňuje pravidlá, termín a spôsob uskutočnenia volieb.

Voliť môžu len členovia študentskej časti akademickej obce NHF EU v Bratislave, tzn. študenti zapísaní na študijných programoch uskutočňovaných na NHF EU v Bratislave.

V doplňujúcich voľbách do študentskej časti AS NHF EU v Bratislave sa volí:

- 1 zástupca za druhý stupeň štúdia,

- 1 zástupca za tretí stupeň štúdia.

Za kandidáta študentskej časti do AS NHF EU v Bratislave môže byť navrhnutý iba člen akademickej obce NHF EU v Bratislave.

Návrh kandidátov na členov študentskej časti AS NHF EU v Bratislave môžu podávať všetci členovia študentskej časti akademickej obce NHF EU v Bratislave písomne členom volebnej komisie dňa 07 . 10. 2019 v čase 10:30 – 13:30 , miestnosť 1C02.

S prijatím kandidatúry musí navrhnutý vysloviť písomný súhlas. Pri podaní návrhu kandidátov volebná komisia skontroluje totožnosť navrhovateľa.

Návrh kandidáta (viď príloha) do AS NHF EU v Bratislave musí spĺňať tieto podmienky:

  • podaný bude v zalepenej obálke;
  • bude obsahovať: meno, priezvisko, študijný odbor, ročník, e-mailovú adresu a telefonický kontakt na navrhovaného kandidáta;
  • súčasťou návrhu je písomný súhlas navrhovaného kandidáta s prijatím kandidatúry a so spracovaním osobných údajov pre potreby volieb do AS NHF EU v Bratislave.

Zoznam kandidátov zverejní volebná komisia najneskôr 10 dní pred voľbami na oficiálnom webovom sídle NHF EU v Bratislave a ŠP NHF a na výveske AS NHF EU v Bratislave a ŠP NHF EU v Bratislave. Zoznam kandidátov bude obsahovať menný zoznam kandidátov navrhnutých do študentskej časti AS NHF EU v Bratislave.

Volebná kampaň kandidátov nesmie prebiehať na oficiálnych webových stránkach a sociálnych sieťach NHF EU v Bratislave ako aj Ekonomickej univerzity v Bratislave. ŠP NHF na svojich oficiálnych webových stránkach a sociálnych sieťach môže uverejniť zoznam kandidátov zverejnený volebnou komisiou, avšak len za podmienky, že na ňom budú uvedení všetci kandidáti naraz v rámci toho istého príspevku. Volebná kampaň nesmie byť diskriminačná a nemôže akýmkoľvek spôsobom zvýhodňovať vybraných kandidátov. Volebná kampaň sa nemôže realizovať počas vyučovacieho procesu (prednášky, cvičenia, konzultácie, semináre). Počas volebnej kampane je zakázané umiestňovať akékoľvek tlačené materiály v priestoroch EU v Bratislave bez súhlasu CKVV. V deň konania volieb platí volebné moratórium na akúkoľvek formu volebnej kampane.

Doplňujúce voľby do študentskej časti Akademického senátu NHF EU v Bratislave sa uskutočnia dňa 21. 10. 2020 v čase 9:00 – 15:00 , miestnosť 1C02. Voľby do AS NHF EU v Bratislave sú priame s tajným hlasovaním. Členov študentskej časti AS NHF EU v Bratislave volia členovia študentskej časti akademickej obce NHF EU v Bratislave. Pri volebnom akte volebná komisia skontroluje totožnosť voliča, tzn. či je volič členom študentskej časti akademickej obce NHF EU v Bratislave. Volebná komisia zodpovedá za poriadok vo volebnej miestnosti a jej pokyny sú pre voličov záväzné.

Za členov AS NHF EU v Bratislave sú zvolení:

1. 1 kandidát, ktorý zo všetkých kandidátov, ktorí sú študentmi druhého stupňa štúdia, získal najväčší počet hlasov;

2. 1 kandidát, ktorý zo všetkých kandidátov, ktorí sú študentmi tretieho stupňa štúdia, získal najväčší počet hlasov.

V prípade rovnosti hlasov viacerých kandidátov rozhodne žreb.

Každý volič môže na volebnom lístku označiť maximálne 1 kandidáta za druhý stupeň štúdia a maximálne 1 kandidáta za tretí stupeň štúdia. Inak označený volebný lístok bude neplatný.

Výsledky volieb oznámi predseda volebnej komisie písomne ihneď po skončení volebného aktu predsedníčke AS NHF EU v Bratislave doc. Ing. Jane Kotlebovej, PhD. Volebná komisia písomne oboznámi nových členov AS NHF EU v Bratislave s ich zvolením a odovzdá im doklad o zvolení. Výsledky volieb volebná komisia zverejní v súlade so Zásadami volieb NHF EU v Bratislave do AS NHF EU v Bratislave za zamestnaneckú a študentskú časť.

Počas priebehu volieb, ako aj podávania návrhu kandidátov budú dodržiavané všetky protiepidemické opatrenia, tzn. pri vstupe do miestnosti sa bude vyžadovať použitie ochranného rúška, ako aj dezinfekcia rúk, a tiež dodržiavanie primeraného odstupu najmenej 1,5 – 2 metre od ostatných osôb.  V prípade prechodu na online výučbu sa voľby neuskutočnia a presunú sa na termín, kedy bude možná prezenčná výučba a možný vstup všetkých študentov na univerzitu.

Členovia volebnej komisie s mailovými adresami:

Zamestnanecká časť:

doc. Ing. Juraj VÁLEK, PhD.,   – predseda volebnej komisie

náhradník: Ing. Monika PARÁKOVÁ,

 

Študentská časť:

Eva Ha NGUYEN DUY,

Frederika PACOVSKÁ,

náhradník: Kristína MIŠKIV-PAVLÍKOVÁ,

 

v Bratislave, 17. 09. 2020

doc. Ing. Juraj VÁLEK, PhD., predseda volebnej komisie

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.