Zimný semester 2015/2016

1. TÝŽDEŇ

Hospodárska tematika v tlači, rozhlase a televízii

Úvodom – ekonomická žurnalistika

 

2. - 3. TÝŽDEŇ

Základné informácie a informačné zdroje I.

  • Podnikanie
    • Finančné dokumenty;
    • Podnik – výročná správa;
    • Podnikové stratégie;
    • Marketingové stratégie;
    • Výkaz ziskov a strát;
    • Súvaha;
    • Súkromné a verejné spoločnosti;
    • Regulácia a orgány dozoru.

 

4. - 5. TÝŽDEŇ

Základné informácie a informačné zdroje II.

  • Financie
    • Chýry, klebety, dohady;
    • Škandály;
    • Obchody a obchodníci;
    • Podnikové financie;
    • Rizikový kapitál;
    • Verejné spoločnosti a ich financovanie;
    • Burzy;
    • Ako sa hýbu finančné trhy;
    • Obchodovanie s derivátmi;
    • Trh dlhopisov.

 

6. - 7. TÝŽDEŇ

Základné informácie a informačné zdroje III.

  • Ekonomika
    • Ekonómovia a ekonomika;
    • Ekonóm;
    • Centrálna banka a hospodárska politika;
    • Ekonomické indikátory;
    • Medzinárodné súvislosti.

 

8. TÝŽDEŇ

Redigovanie v ekonomickej žurnalistike

  • Základy
  • Úvod do typov správ a analýz

 

9. - 10. TÝŽDEŇ

Písanie správ a analýz I.

  • Základy
    • Informačné zdroje;
    • Centrálne a lokálne informačné zdroje;
    • Zákon o tlači – verejný záujem a právo na súkromie;
    • Medzinárodné podnikanie;
    • Podnikanie;
    • Podnikanie a médiá;
    • Code of Conduct – pravidlá jednotlivých médií a redakcií.

 

11. - 13. TÝŽDEŇ

Písanie správ a analýz II.

  • Typy správ a analýz
    • Firma s problémami;
    • Úspešná firma;
    • Základná správa;
    • Analýza fúzie;
    • Valné zhromaždenie;
    • Správanie sa spotrebiteľov;
    • Možnosti investovania;
    • Finančné plánovanie;
    • Príbeh o daniach;
    • Domácnosti;
    • Poistenie.

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.