V dňoch 15. – 16. septembra 2022 sa naši kolegovia doc. Mgr. Miroslav Šipikal a Mgr. Klaudia Glittová (študentka 3. ročníka doktorandského štúdia študijného odboru Economics) zúčastnili zahraničnej vedeckej konferencie 17th European Conference on Innovation and Entrepreneurship (ECIE 2022) v cyperskom Pafose. Konferenciu organizovala Neapolis University Pafos a v rámci sekcie PhD kolokvia Klaudia vyhrala cenu za najlepšiu PhD prezentáciu k článku s názvom University Science Parks as an Innovative Tool for University-Business Cooperation.

kg phd konferencia cyprus 1

Konferencie sa každoročne zúčastňujú účastníci z viac ako 40 krajín a priťahuje zaujímavú kombináciu akademických vedcov, odborníkov z praxe a jednotlivcov, ktorí sa zaoberajú rôznymi aspektmi výučby a výskumu inovácií a podnikania. Keďže ústrednou témou konferencie boli inovácie a ich implikácie v podnikateľskom prostredí, ECIE22 nám ponúkla úžasnú príležitosť na akademickú a politickú diskusiu o inováciách a podnikaní v postpandemickom svete a súčasných výzvach.

K. Glittová takto zhodnotila svoju skúsenosť a umiestnenie:

"Účasť na vedeckej konferencii bola pre mňa výbornou skúsenosťou ako získať spätnú väzbu k môjmu dizertačnému výskumu a možnosť spoznať nových ľudí, ktorí sa rovnako venujú podobným témam. Samotná výhra bola pre mňa prekvapením, no zároveň veľkým povzbudením a motiváciou, keďže doktorandské štúdium je náročné a každý úspech nám pomáha utvrdiť sa v tom, že náš výskum má zmysel, a o to viac práve v medzinárodnom prostredí."

K. Glittovej blahoželáme a ďakujeme za výborné reprezentovanie našej katedry, fakulty a univerzity!

kg phd konferencia cyprus 2 c

 

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.