Monografia Zelená ekonomika a zelené pracovné miesta pre udržateľnú budúcnosť od autora Ing. Romana Klimka, PhD. prináša komplexný a systematický rozbor zelenej ekonomiky a zelených pracovných miest. Nevyhýba sa problémovým oblastiam v rámci odbornej terminológie, ale naopak, prináša závery, ktoré sú pre vývoj zelených politík v nasledujúcom období kľúčové. Cesta k tomu, aby sa z Európy stal prvý klimaticky neutrálny kontinent s moderným a konkurencieschopným hospodárstvom efektívne využívajúcim zdroje, bude dlhá a náročná. Pre zelené politiky je kľúčové, aby zohľadňovali potreby tých ľudí, ktorí budú prechodom na zelenú ekonomiku najviac zasiahnutí, pretože najväčšie obavy sú spojené so zabezpečením spravodlivej transformácie pre všetkých jednotlivcov a pre všetky regióny.

Publikácia Zelená ekonomika a zelené pracovné miesta pre udržateľnú budúcnosť je dostupná tu: zelená_ekonomika_a_zelené_pracovné_miesta_pre_udržateľnú_budúcnosť_roman_klimko.pdf

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.