Vedecká monografia predstavuje  syntézu kľúčových poznatkov, ktoré  boli dosiahnuté   autormi s využitím vybraných poznatkov svetovej vedy, s využitím originálnych výskumov autorov a ich spoluautorov,  ako aj ďalších významných svetových a domácich publikácií.  

Autori monografie – Pavol Ochotnický ako hlavný vedúci rovnomenného projektu APVV hlavnej  riešiteľskej organizácie Ekonomická univerzita v Bratislave, Národohospodárska fakulta a Dana Kiseľáková  ako zodpovedný riešiteľ spoluriešiteľskej organizácie Prešovská univerzita v Prešove, Fakulta manažmentu a vedúca  pracovného balíka projektu  - sa snažili  čo možno najkomplexnejšie vedecky uchopiť vzťah medzi konkurencieschopnosťou,  ekonomickým rastom a prežitím firiem.  

Vedeckú monografiu je možné stiahnuť tu.

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.