Vážení študenti,

dovoľujeme si s vami zdieľať príbehy niektorých absolventov štúdia na KBMF.

 

Peter Lukačovič

Absolvent študijného programu Bankovníctvo pracoval od februára 2015 v spoločnosti Bloomberg v London City na pozícii Graduate Analysts for Fundamentals. Jeho slovami:

"Tie roky v Londýne uplynuli veľmi rýchlo a veľa som sa v Bloombergu naučil, keď som neskôr postúpil na analytika akciových trhov so zameraním na bankový sektor.

V apríli tohto roku som sa rozhodol hľadať novú výzvu a dal výpoveď s vidinou nájdenia si práce vo finančnom centre na opačnom konci sveta, v austrálskom Sydney. Prvé mesiace som sa pripravoval na posledný level CFA skúšky. Tú som úspešne spravil (s výsledkom lepším ako 92% svetových uchádzačov) a po 3 rokoch driny som od septembra konečne akreditovaný CFA (Chartered Financial Analyst) charterholder.

Od septembra tiež pracujem v jednej z top investičných bánk sveta - Macquarie Group, so zameraním sa na modelovanie finančného rizika a riadenie likvidity banky. Som veľmi rád, že môžem konečne uplatniť poznatky a skúsenosti získané aj na NHF."

Lukacovic

Adrián Nagy

Obhájil na katedre v júni 2019 bakalársku prácu “Tendrové operácie s cennými papiermi v rámci menovej politiky Eurosystému”. V súčasnosti študuje Master program v odbore Banking and Finance na Utrecht School of Economics, Utrecht University. Na domovskú katedru nezanevrel a podelil sa s nami o svoje stretnutie s profesorom Josephom Stiglitzom, na záver ktorého mu venoval aj podpis jeho novej publikácie People, Power and Profits.

Stiglitz

 

 

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.