Zimný semester 2015/2016

1. TÝŽDEŇ

Hospodárska tematika v tlači, rozhlase a televízii

Úvodom – ekonomická žurnalistika

 

2. - 3. TÝŽDEŇ

Základné informácie a informačné zdroje I.

  • Podnikanie
    • Finančné dokumenty;
    • Podnik – výročná správa;
    • Podnikové stratégie;
    • Marketingové stratégie;
    • Výkaz ziskov a strát;
    • Súvaha;
    • Súkromné a verejné spoločnosti;
    • Regulácia a orgány dozoru.

 

4. - 5. TÝŽDEŇ

Základné informácie a informačné zdroje II.

  • Financie
    • Chýry, klebety, dohady;
    • Škandály;
    • Obchody a obchodníci;
    • Podnikové financie;
    • Rizikový kapitál;
    • Verejné spoločnosti a ich financovanie;
    • Burzy;
    • Ako sa hýbu finančné trhy;
    • Obchodovanie s derivátmi;
    • Trh dlhopisov.

 

6. - 7. TÝŽDEŇ

Základné informácie a informačné zdroje III.

  • Ekonomika
    • Ekonómovia a ekonomika;
    • Ekonóm;
    • Centrálna banka a hospodárska politika;
    • Ekonomické indikátory;
    • Medzinárodné súvislosti.

 

8. TÝŽDEŇ

Redigovanie v ekonomickej žurnalistike

  • Základy
  • Úvod do typov správ a analýz

 

9. - 10. TÝŽDEŇ

Písanie správ a analýz I.

  • Základy
    • Informačné zdroje;
    • Centrálne a lokálne informačné zdroje;
    • Zákon o tlači – verejný záujem a právo na súkromie;
    • Medzinárodné podnikanie;
    • Podnikanie;
    • Podnikanie a médiá;
    • Code of Conduct – pravidlá jednotlivých médií a redakcií.

 

11. - 13. TÝŽDEŇ

Písanie správ a analýz II.

  • Typy správ a analýz
    • Firma s problémami;
    • Úspešná firma;
    • Základná správa;
    • Analýza fúzie;
    • Valné zhromaždenie;
    • Správanie sa spotrebiteľov;
    • Možnosti investovania;
    • Finančné plánovanie;
    • Príbeh o daniach;
    • Domácnosti;
    • Poistenie.

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.