Cenou Imricha Karvaša za najlepšiu diplomovú prácu bola ocenená Ing. Monika Varcholová, absolventka Národohospodárskej fakulty, ktorá obhájila diplomovú prácu na tému Dane ako spôsob boja s negatívnymi externalitami. Ocenenie jej bolo udelené v rámci medzinárodnej vedeckej konferencie „Odkaz profesora Imricha Karvaša pre súčasnú hospodársku vedu a prax“, ktorá sa konala 1. marca 2023 v Kongresovej sále Národnej banky Slovenska. 

 

Veríme, že by téma diplomovej práce a jej spracovanie zaujali aj nášho významného slovenského ekonóma profesora Imricha Karvaša, ktorý vo svojom diele Základy hospodárskej vedy, poukazoval na to, že zlyhania trhu vyžadujú zásahy štátu.  

Našej absolventke srdečne blahoželáme a tešíme sa z tohto krásneho úspechu spoločne s ňou.  

 

Zdroj foto: NBS.

 

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.