Prechádzame obdobím, keď ešte vyhodnocujeme vplyvy prekonanej recesie (tej pandemickej), ale pritomPrechádzame obdobím, keď ešte vyhodnocujeme vplyvy prekonanej recesie (tej pandemickej), ale pritomuž vyslovujeme obavy z možnej novej (zatiaľ nie nevyhnutnej) recesie vyvolanej energetickou krízou acenovým šokom. Ekonomika SR akoby nemala dostať svoje obvyklé približne desaťročie na zotavovaniemedzi dvomi pádmi. Táto skutočnosť sa odráža v niekoľkých článkoch tohto vydania nášho časopisu:Kým v Téme čísla pozorujeme, ako pandemická kríza „pomohla“ zmierniť zaostávanie Slovenska vdigitalizácii, tak v Aktualitách pozorujeme ako netypicky sa aktuálne zhoršovanie očakávaní (ne-)odrážav zamestnanosti.

Nechceme však podliehať „krizonómii“ (tento výraz je požičaný z dávnejšej skvelej knihy Ľudovíta Ódora).Prinášame aj pestrú zmes ďalších tém v sekcii Zaujímavosti. Siahajú od nákladov dezinformácií cez efektykonkurencie v zdravotníctve až po otázky prežitia vodnej dopravy. Pre záujemcov o náročnejšie metódyekonomickej analýzy sme opäť zaradili aj návnadu v podobe metodického okienka.

Nové číslo časopisu si môžete pozrieť tu.

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.