Študent Národohospodárskej fakulty EUBA, Bc. Dominik Imrich, si ako jediný z reprezentačnej karate výpravy Slovenskej republiky priniesol domov cenný kov z Akademických majstrovstiev sveta v bojových športoch v Turecku.

 

Dominik postupne porazil všetkých svojich súperov. V 1. kole zvíťazil 1:0 na body nad reprezentantom Kanady Shonom Zingerom, v 2. kole porazil 5:0 na body reprezentanta Turecka Muhammeda Emina Guntekinoma, v semifinále zvíťazil 4:0 na body nad reprezentantom Saudskej Arábie Yosofom Naithom, čim postúpil do finále. Vo finálne našiel svojho premožiteľa, keď po veľmi vyrovnanom zápase, ktorý skončil 0:0 na body, rozhodol verdikt rozhodcov a Dominikovi prisúdil 2. miesto, čím sa stal akademickým vicemajstrom sveta v karate.

Akademické majstrovstvá sveta v bojových športoch sa konali od 21. do 30. septembra 2022 v tureckom Samsune. Na podujatí reprezentovalo svoje krajiny a univerzity vyše 800 reprezentantov z viac ako 300 univerzít z 57 krajín sveta, medzi nimi aj slovenská výprava. Toto desaťdňové podujatie bolo vôbec prvým svojho druhu pre Medzinárodnú federáciu univerzitného športu (FISU), pretože spojilo viacero športov do jedného univerzitného svetového podujatia. Podujatie bolo organizované v 6 bojových športoch. V boxe, v karate, v thajskom boxe, v sambe, v zápasení a vo wushu.

Dominikovi k tomuto úspechu srdečne gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu nielen Slovenska, ale aj Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave. Prajeme mu veľa ďalších športových úspechov.

 

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.