Do výučby zapájame množstvo odborníkov z praxe a inak to nebude ani pri najbližšej panelovej diskusii na tému Klimatická kríza: Dá sa nepodľahnúť panike? v rámci predmetu Hospodárska politika v spolupráci s EURACTIV.

Rekordné otepľovanie planéty, rastúce hladiny morí, topenie ľadovcov, vlny horúčav a sucha, drastické záplavy či vymieranie živočíchov má na svedomí ľudská činnosť, najmä ťažba a spaľovanie fosílnych palív, zhodli sa vedci v novej správe Medzivládneho panela OSN pre zmenu klímy.Podľa najoptimistickejších scenárov sa ľudstvu nepodarí zabrániť otepleniu o dva stupne do konca storočia. Napriek tlaku verejnosti nádej na zmenu nepriniesol ani klimatický summit OSN v Glasgowe, kde krajiny neboli schopné prísť so zásadnými záväzkami na znižovanie emisií ani s realistickými plánmi na ukončenie používania fosílnych palív.
 
Európska únia o sebe hovorí, že chce byť svetovým lídrom v boji proti zmene klímy, no zároveň stále financuje fosílne palivá z verejných zdrojov. Dá sa súčasný systém „opraviť“, aby bol schopný zvládnuť klimatickú krízu?
 
Panelisti:
  • 🎙 Martin Hojsík, poslanec Európskeho parlamentu
  • 🎙 Richard Filčák, vedúci prognostického ústavu SAV
  • 🎙 Lucia Szabová, zakladateľka iniciatívy Znepokojené matky
  • 🎙 Karolína Blunárová, členka kolektívu Z lavíc do ulíc
Moderovať diskusiu bude Irena Jenčová, EURACTIV Slovensko

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.