Milí študenti NHF, ak chcete študovať v zahraničí, a nestihli ste si podať prihlášku v prvom kole, tak ešte stále máte možnosť vybrať si z viac ako 200 univerzít! Otvárame totiž dodatočnú výzvu na podávanie prihlášok na Erasmus+ štúdium v akademickom roku 2019/2020. Termín na podanie prihlášky je do 10. apríl 2019. Prečítajte si informácie o programe ERASMUS+ a aktuálnych sadzbách grantov na mobilitu študentov.

Dôležité termíny:

Deadline na podávanie prihlášok: 10. 4. 2019 do 12:00.

Termín výberového konania: 11.4.2019 od 9:00.

 

Ako budete postupovať?

Prihlasovanie prebieha cez portál https://studyabroad.sk v termíne do 10. 4. 2019.

Pozor, aj napriek tomu, že v systéme study abroad je v ponuke množstvo univerzít, pre potreby dodatočného 2. kola výberového konania, je nutné si vybrať len zo zoznamu univerzít s voľnými kapacitami!

K dispozícii je aj manuál na prihlasovanie, prípadne aj technická podpora systému Study Abroad: , alebo hotline na 0907 551 404)

Pre vytvorenie prihlášky je nutná registrácia na STUDY ABROAD a následne postupovať podľa týchto krokov:

  1. Vyplniť prihlášku na ERASMUS+ štúdium na akademický rok 2019/2020. Dajte si pozor na správny výber akademického roka!
  2. Nahrať Vašu fotografiu. Časť „Fotografia“
  3. Nahrať štruktúrovaný životopis v slovenskom jazyku a v cudzom jazyku, resp. v jazyku, v ktorom budete študovať - časti „Životopis v cudzom jazyku“ a „Životopis v SJ“.
  4. Nahrať motivačný list v slovenskom jazyku a v cudzom jazyku, resp. v jazyku, v ktorom chcete študovať - časti „Motivačný list (slovenský)“ a „Motivačný list v cudzom jazyku“.
  5. Nahrať výpis známok, za celé predchádzajúce štúdium, ktoré si vybavíte u študijnej referentky - časť „Výpis známok z ukončených akademických ročníkov“. Vaša študijná referentka bude vedieť za aké obdobie Vám má výpis vystaviť.
  6. Jazykové certifikáty – potvrdenia a certifikáty o štátnej jazykovej skúške, prestížne jazykové certifikáty, absolvované letné školy v CJ, neštandardizované jazykové certifikáty, atď. - časť „Jazykové certifikáty“. Potvrdenie o absolvovaní jazyka na EUBA nie je potrebné dokladovať.
  7. Iné – sem vložte rôzne ocenenia a školské aj mimoškolské aktivity, ktoré Vám môžu pomôcť získať dodatočné body, napr. ŠVOČ, medzinárodné ocenenia a ocenenia v rámci EU, členstvo v organizáciách na EUBA i mimo nej (študentský parlament, Buddy systém, AISEC, OIKOS, a pod.), reprezentácia v športe, umení, atď.- časť „Iné“.
  8. Vygenerovanú prihlášku zo systému STUDY ABROAD na akademický rok 2019/2020 vytlačte, podpíšte a odovzdajte na referáte zahraničných vzťahov pani Silvii Očovanovej v miestnosti 2B09 v čase úradných hodín a to najneskôr 10.4.2019 do 12:00. S prihláškou nemusíte nosiť žiadne ďalšie dokumenty – tie máme k dispozícii v elektronickej forme v systéme STUDY ABROAD, preto Vás prosíme o dôsledné a kompletné nahratie týchto dokumentov v online systéme! Nezabudnite, že prihlášku je v systéme nutné aj ODOSLAŤ.  

Aktualizovaný zoznam univerzít s voľnými kapacitami pre akademický rok 2019/2020

POZNÁMKA: Elektronický systém je nastavený tak, že v prípade, že v niektorom kroku nevložíte žiadny dokument, tak Vás nepustí ďalej. Ak v niektorej nepovinnej časti (napr. „Iné“, „Jazykové certifikáty“ a pod. nemáte žiadny dodatočný doklad, je potrebné vložiť prázdny dokument. V prípade, že v ktorejkoľvek sekcii chcete nahrať viacero dokumentov, vložte ich v rámci jedného zip súboru.

Informácie o výsledku výberového konania a zoznam nominovaných študentov na Erasmus+ budú zverejnené na webstránke NHF, pričom nominovaní študenti budú ďalej komunikovať priamo s koordinátorkami študentských mobilít EUBA. Celý postup od podania prihlášky až po návrat z mobility nájdete znázornený aj v prehľadnej procesnej mape

V prípade doplňujúcich otázok navštívte sekciu otázky a odpovede na stránke EUBA, kde nájdete odpovede na najčastejšie otázky, ak tam nenájdete odpoveď na Vašu otázku sú Vám k dispozícii osobné konzultácie alebo e-mailová adresa:  

 


Erasmus_10krokov.png

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.