Podávanie prihlášok na vysoké školy práve vrcholí, pričom jedným z najdôležitejších kritérií pri výbere fakulty je rozhodne aj uplatnenie absolventa na trhu práce. To, že absolventi Národohospodárskej fakulty sú na trhu žiadaní potvrdzuje aj aktuálny rebríček, ktorý zverejnila spoločnosť profesia.sk. 

Kompletné informácie o prijímacom konaní nájdete na našej stránke. (informácie o prijímačkach)

Z tlačovej správy portálu profesia.sk vyberáme:

Ekonomická univerzita prekonáva aj technikov

Viac ako 7 vzhliadnutí životopisu dosiahli v najnovšom rebríčku iba absolventi Ekonomickej univerzity. Bratislavskej škole sa tak podarilo obhájiť prvenstvo z predošlého roka. Dôvodom úspechu by mohlo byť najmä to, že ekonómovia, účtovníci, či mzdoví pracovníci sú dnes potrební v každej firme bez ohľadu na druh podnikania.

Profesia_EU.png

Ekonomická univerzita tak porazila všetky technické vysoké školy, ktoré skončili na ďalších troch priečkach. Na druhom mieste skončila Slovenská technická univerzita, za ňou Technická univerzita v Košiciach a na štvrtom mieste je Žilinská univerzita.

Z predošlej TOP 3 si udržala miesto iba jedna fakulta

Zaujímavosťou je, že v prvej pätke sú až 4 fakulty, ktoré sú spojené s informatikou. 

Najväčším skokanom je Národohospodárska fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave, ktorá poskočila o 8 miest na šiestu pozíciu a Fakulta politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela. Tá si polepšila o zhodný počet miest a jej absolventi skončili na 13. pozícii.

Porfesia_fakulty.png

Kompletnú tlačovú správu nájdete na profesia.sk  (Hyperlink: https://firma.profesia.sk/rebricek-vysokych-skol-podla-uplatnenia-na-trhu-prace-poradie-fakult-na-poprednych-prieckach-sa-oproti-predoslemu-roku-zmenilo/)

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.