Minister školstva Tomáš Drucker udelil 7. júna 2024 zlaté, strieborné a bronzové medaily pedagógom, ktorí sa pričinili o rozvoj školstva na Slovensku. Zároveň ocenil aj 20 šikovných žiakov a študentov základných, stredných a vysokých škôl. Slávnostný ceremoniál sa konal v priestoroch Zimnej jazdiarne Bratislavského hradu.

Pamätný list sv. Gorazda si odniesol aj náš študent, Ing. Dominik Imrich z Národohospodárskej fakulty. Ocenenie získal za reprezentovanie na Zimnej univerziáde Slovenskej republiky 2022, kde získal 1. miesto, za Európske univerzitné hry 2022, odkiaľ priniesol bronz a za Akademické majstrovstvá sveta v bojových športoch 2022, kde obsadil 2. miesto. Dominik bol zároveň jediným oceneným spomedzi vysokoškolských študentov.

Cena sv. Gorazda je najvyšším stupňom uznania, ktoré sa traduje od roku 1997. V minulosti ho udeľovali ministri školstva každoročne pri príležitosti Dňa učiteľov 28. marca a pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva 17. novembra.

di g fotografia 2

Text: Mgr. Andrea Škutová

Fotografie: Dominik Demčák

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.