V rámci projektu MiniErasmus, ktorý sa konal štvrtý novembrový týždeň si mohli študentky a študenti stredných škôl vyskúšať, aké je to byť na chvíľu vysokoškolákmi.

Úspešný štvordňový projekt MiniErasmus, ktorý organizuje Future Generation Europe v spolupráci s vysokými školami umožňuje navštíviť skutočné vyučovanie vysokých škôl a spoznať stovky budúcich spolužiakov. Uchádzačom okrem výučby organizácia ponúka aj ďalší bohatý sprievodný program.

Národohospodársku fakultu v rámci programu MiniErasmus navštívilo celkovo 11 študentov a študentiek stredných škôl z celého Slovenska. Počas troch dní, ktoré na NHF strávili boli pre nich pripravené viaceré odborné prednášky našich kolegov z oblasti nepriamych daní (Dr. Rabatinová), ľudských zdrojov a personálneho manažmentu (doc. Pongrácz), kapitálových trhov (doc. Árendáš), experimentálnej ekonómie (Dr. Lorko), riadenia rizík (doc. Brokešová) a hospodárskej politiky (Dr. Hudcovský). Okrem toho im prodekan pre zahraničné vzťahy a styk s verejnosťou priblížil štúdium a študijné programy na NHF a pripravil kvíz, kde si zasúťažili o ceny. Počas celého podujatia študentov a študentky sprevádzali tútorky, študentky NHF - Gabriela Funtálová a Laura Oczeljaková. Študentský život na vysokej škole im priblížili aj členovia Študentského parlamentu NHF.

Program, ktorý študentky a študenti absolvovali na NHF sa stretol s mimoriadne pozitívnym ohlasom. Pozitívne boli hodnotené nielen odborné poznatky, ktoré im boli prednášané, ale aj skutočnosť, že každý predmet bol prakticky zameraný. Stredoškoláci mimoriadne ocenili aj ľudský a zanietený prístup pedagógov z NHF. Celkovo podujatie vyhodnotili ako veľmi užitočné a dalo im komplexný pohľad na vysokoškolské štúdium.

Sme radi, že sme mohli na pôde NHF EUBA privítať šikovné študentky a šikovných študentov stredných škôl, ktorí sa aktívne zaujímajú o ekonómiu a veríme, že ich čoskoro privítame medzi našimi študentmi.

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.