Akademické majstrovstvá Európy v bojových športoch, kde sa prezentovalo 1537 reprezentantov z 398 univerzít z 31 krajín Európy sa konali od 20. do 23. júla 2023 v chorvátskom Záhrebe. Akademické majstrovstvá Európy v bojových športoch sa konajú pod záštitou Európskej asociácie univerzitného športu (EUSA) každé 2 roky, pričom sa každý rok striedajú s Európskymi univerzitnými hrami. Podujatie bolo organizované v 4 bojových športoch a to v karate, jude, taekwonde a kickboxe.

Spomedzi 17 reprezentantov v kategórii Kumite muži do 60 kg reprezentoval Slovenskú republiku a zároveň Ekonomickú univerzitu v Bratislave Bc. Dominik Imrich, študent programu Manažment verejných politík Národohospodárskej fakulty, ktorý v 1. kole zvíťazil za stavu 1:0 nad reprezentantom Francúzska Jeremym Giraudom, v 2. kole zvíťazil za stavu 9:0 nad reprezentantom Portugalska Jaom Ribeirom, v semifinále prehral za stavu 1:2 nad reprezentantom Turecka a neskorším víťazom kategórie Burakom Ozdemirom. V boji o bronzovú medailu Dominik zvíťazil nad reprezentantom Veľkej Británie Cubom Parrisom 7:1 a obsadil tak 3. miesto.

Dominik bol taktiež súčasťou družstva, spomedzi 12 družstiev kategórie Kumite tímu mužov, ktoré v 1. kole zvíťazilo za stavu 3:2 nad tímom Portugalska, v semifinále prehralo za stavu 0:3 nad tímom Ukrajiny. V boji o bronzovú medailu slovenský tím mužov zvíťazil za stavu 3:2 nad tímom Turecka a obsadil tak spoločne 3. miesto.

Dominik je jediným študentom Ekonomickej univerzity v Bratislave, ktorý si z najväčšieho univerzitného podujatia v Európe pre bojové športy doniesol domov cenné kovy. Dominikovi za ďalšie úspechy gratulujeme a tešíme sa z jeho úspešnej reprezentácie NHF EUBA na medzinárodnom podujatí.

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.