Na svetovom kole súťaže v obchodovaní RITC 2023 za účasti 39 univerzít z celého sveta obstál tím študentov inžinierskeho programu Finančné trhy a investovanie z NHF na výbornom 7. mieste.

 

Pod odborným vedením doc. Ing. Jany Kotlebovej, PhD. a doc. Ing. Petra Árendáša, PhD. z Katedry bankovníctva a medzinárodných financií súťaž absolvoval študentský tím v zložení študentov študijného pogramu Finančné trhy a investovanie a doktorandov katedry: Bc. Barbora Biesiková, Bc. Lenka Bosáčiková, Ing. Mário Zeman, Ing. Juraj Dedinský a Ing. Marko Dávid Vateha. Po úspechu, keď tím dosiahol vynikajúce 3. miesto na európskom kole súťaže RETC v auguste 2022 si kolektív opätovne zmeral svoje zručnosti 24. februára 2023 aj na svetovom kole súťaže v obchodovaní RITC 2023 za účasti 39 univerzít z celého sveta.

Súťaž prebehla vo virtuálnom prostredí. Tento rok sa súťažilo v obchodovaní s opciami na ETF (Matlab Volatility Trading Case), na promptnom a forwardovom trhu s elektrinou (Electricity Trading Case), v tendroch na ETF (Liquidity Risk Case) a v algoritmickom obchodovaní (za tím NHF bol využitý Python) v prostredí Rotman Interactive Trader.

Tím študentov NHF dosiahol svoj najlepší svetový výsledok v doterajšej histórii - v celkovom umiestnení skončil na 7. mieste. Oproti minulému roku došlo k lepšiemu umiestneniu až o 7 miest. Pred tímom študentov NHF skončili kolektívy z Baruch College (USA), University of Warsaw (Poľsko), University of Calgary (Kanada), University of Toronto (Kanada), Columbia University (USA) a Fairfield University (USA). Kolektív študentov z NHF zdolal celý rad významných univerzít, medzi ktorými možno spomenúť London Business School (VB), Trinity College Dublin (Írsko), University of Sydney (Austrália), City University of Hong Kong a mnoho ďalších.

Tešíme sa, že „rodina nadšencov“ súťaží Rotman narastá a meno našej univerzity sa zakoreňuje vo svetovom prostredí ako kvalitné vzdelávacie centrum. všetkým zúčastneným ďakujeme za výbornú propagáciu fakulty ako aj univerzity vo svete!

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.