Slávnostnou inauguráciou boli v utorok 21.3.2023 do svojich funkcií uvedení rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand Daňo a dekani a dekanky fakúlt, medzi ktorými bola aj prof. Ing. Erika Pastoráková, PhD. z NHF.

Na podujatí sa v priestoroch auly Ekonomickej univerity v Bratislave zúčastnil aj dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger. Vo svojom príhovore poznamenal, že vzdelaním sa začína úspech každej krajiny a prítomným sa prihovoril: „Je pre mňa veľkou cťou, že tu dnes na mojej alma mater môžem stáť a srdečne pogratulovať k inaugurácii pánovi rektorovi, ale aj dámam dekankám a pánom dekanom. Vzdelaním začína úspech každej krajiny, a toto je tá správna pôda, ktorá dokazuje už desiatky rokov ako tu zaznelo, že toto vzdelanie na Slovensku sa našim študentom prináša. Ďakujem celej akademickej obci za to, čo robíte pre Slovensko“. Inaugurácia je akademickým obradom, pri ktorom nastupujúci rektor a dekani fakúlt do funkcie skladajú sľub a slávnostne získavajú insígnie.

Rektor, ako aj dekanka NHF nastúpili do svojej funkcie na obdobie od 1. 2. 2023 do 31. 1. 2027. Všetkým želáme v ich náročnej úlohe veľa síl a správnych rozhodnutí.

Zdroj foto: TASR.

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.