Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenovala nových vysokoškolských profesorov, medzi ktorými bol aj prof. Ing. Martin Lábaj, PhD. z Katedry hospodárskej politiky NHF EUBA.

Vymenúvacie dekréty pani prezidentka dňa 23.3.2023 odovzdala prof. Lábajovi a ďalším 35 profosorom v Prezidentskom paláci. Počas príhovoru novovymenovaným profesorom uviedla, že spolu s profesorským titulom prijímajú aj zodpovednosť za jeho využitie. Hlava štátu uviedla, že v novej etape sa profesori budú ešte intenzívnejšie než doteraz deliť o svoje poznatky a skúsenosti. "Čakajú vás ďalšie príležitosti viesť dialóg so študentmi, otvárať im dvere k novým poznatkom, ale aj k schopnosti získavať ich samostatne, k návyku bádať a pracovať na rozširovaní svojho poznania. Máte šancu viesť mladých ľudí k tvorivosti a k rozvíjaniu kritického myslenia," adresovala novým vysokoškolským profesorom v príhovore. Poukázala na to, že profesori získavajú významný vplyv na formovanie vysokoškolského prostredia a na vzdelanostnú úroveň spoločnosti.

prof. Ing. Martin Lábaj, PhD. sa inauguroval s prednáškou na tému „Automatizácia a globálne hodnotové reťazce: význam spracovateľského priemyslu pre ekonomický rozvoj“. Novému profesorovi k významnému míľniku v kariére gratulujeme a želáme veľa tvorivých nápadov tak v oblasti výskumu, ako aj pedagogickom procese.

Zdroj: teraz.sk

Zdroj fotografie: facebook.com/zcaputova

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.